Home > Human Info > De eerlijkheid in wat hij eerst niet begreep heeft mij ontroerd

De eerlijkheid in wat hij eerst niet begreep heeft mij ontroerd

February 14th, 2012

Hieronder een reactie van een slachtoffer van mensenhandel op het boek de Fatale Fuik van Henk Werson

“Ik heb hem uit, en ik vind het een heel goed boek. Meestal heb ik na het lezen van een boek over dit onderwerp irritatie of ik vind het te oppervlakkig of irriteert een boek me op bepaalde vlakken. Dit boek vind ik heel diep ingaan op de verhalen en je krijgt een duidelijk beeld hoe het in elkaar zit. Hij gaat goed in op de psyche van het meisje op dat moment en het bevestigt mijn visie op wat verkeerd gaat bij bijvoorbeeld hulpverlening en ook bij het eerste verhoor dat ik heb gehad. Vooral in het eerste verhaal staat goed beschreven hoe het eerste gehoor ging. Het is heel goed om dit te lezen. Ik denk dat het voor de meeste mensen schokkend is. Dat viel voor mij wel mee. Ik heb die dingen wel om me heen zien gebeuren, behalve dat met die borsten dat vond ik wel heel luguber.

Ben ooit eens door een rechercheur verhoord die vroeg mij rechtstreeks of ik in de prostitutie werkte. Hij zei me dat ik ja of nee of daar wil ik niet op antwoorden kon zeggen. Daar klapte ik spontaan van dicht en zei nee. Daar heeft hij het ook over in het boek, dat vond ik wel even apart. Ook het stuk dat ze je pakken op de zwakke momenten die je hebt, vond ik mooi. Het zijn namelijk niet de meisjes uit rare gezinnen of met lage iq’s. Wat mij in een van de andere boeken irriteerde was dat de Nederlandse meisjes meer met misleiding te maken zouden hebben in plaats van met geweld, terwijl ook bij Nederlandse meisjes wel degelijk sprake is van veel geweld.

Vooral het respect van hem en de eerlijkheid in wat hij eerst niet begreep heeft mij ontroerd. Ben echt blij met dit boek zou door rechters gelezen moeten worden, dan begrijpen zij misschien waarom een meisje op een bepaalde manier reageert, zoals bijvoorbeeld het weglachen, het van de hak op de tak gaan bij verklaringen. Het zijn flarden die je binnen schieten want het meeste verdring je.

Ook de meest verschrikkelijke dingen die door meisjes verteld worden alsof ze het over koetjes en kalfjes hebben, dat verbaast veel mensen telkens weer en ook dat staat mooi beschreven in het boek.

Prachtig boek aanrader voor elke ouder op school en als voorlichting op school. Bravo.

Categories: Human Info Tags: ,
Comments are closed.