AGENDA

May 6th, 2011

Conferentie Fier Fryslan: Stopt legalisering intimidatie en dwang?

27 Mei 2011 13:00 tot 16:00 Ter gelegenheid van de boekpresentatie van hun nieuwste thriller “Ondergronds Kwaad” van Jacobs en Vreeker, organiseert Fier Fryslan te Leeuwarden een congres over het thema mensenhandel. Stopt legalisering intimidatie en dwang? Met staatssecretaris Fred Teeven en de Nationale rapporteur Mensenhandel.Mr. P.J. Troelstraweg 149
Leeuwarden, FRIESLAND NL

————————————————————————————–

17 mei 20:15 Debat Mensenhandel (stichting CREA) Universiteit van Amsterdam.

Een debat met Annet Koopsen, advocate van onder meer de slachtoffers van veroordeeld vrouwenhandelaar Saban B., Jan Hendriks, mensenhandelexpert bij de KLPD, en dr. Marie-Louise Janssen (ISHSS, UvA) Plaats: CREA Muziekzaal, Toegang: studenten gratis, € 5,- alle anderen Reserveren niet mogelijk. 

————————————————————————————————————————

  • Vrouwenhandel: Seksslavin of Economisch Immigrant ,

23 mei WOMEN INC.

20:00 Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019HC, Amsterdam

 

 

 

 

————————————————————————————————————-

Mensenhandel wordt doorgaans beschouwd als een misdrijf dat mensenrechten schendt. Maar om welke mensenrechten gaat het en welke concrete invulling, naar inhoud en reikwijdte, hebben deze rechten? Het doel van deze expert meeting is om inzicht te verkrijgen in de inhoud en reikwijdte van mensenrechten die een rol spelen bij mensenhandel en de bestrijding daarvan.

 

 

 

——————————————————————————————

19 Mei Movisie: Minderjarige jongensprostitutie: hoe pak je dit aan?

Movisie houdt op 19 mei een bijeenkomst over minderjarige jongensprostitutie. Deze training voor preventiewerkers, politie, hulpverleners, docenten en buurtwerkers is bedoeld om te leren signaleren en te weten hoe te handelen. kosten € 310,- voor meer info: Movisie (uiterlijk inschrijven 19 april)

 

 

 

 

Expositie ‘Bought and Sold: Voices of Human Trafficking’ geweest

Van 1 tot 28 april is de buitenexpositie ‘Bought and Sold: Voices of Human Trafficking’ op het Janskerkhof in Utrecht te zien. De indringende foto’s met begeleidende teksten van Kay Chernush hebben als doel het publiek bewust te maken van het gruwelijke fenomeen van moderne slavernij dat ook in Nederland veel voorkomt. De expositie wordt 4 april officieel geopend door de burgermeester van Utrecht; Aleid Wolfsen en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel; Corinne Dettmeijer.

—————————————————————————————————————————–

  • Cultuurfestival BLinN geweest

Dinsdag 3 mei a.s. zal het Informatie- en cultuurfestival voor slachtoffers van mensenhandel door BLinN deze keer i.s.m. Comensha en Samen Sterk worden gehouden.

Woensdag 30 maart 2011: Thema-uitzending Loverboys, 20:30 uur Ned. 3De EO besteedt aandacht aan het onderwerp Loverboys met een thema-uitzending. Aanleiding is een nieuwe, zorgwekkende ontwikkeling. Want waar tot voorkort vooral het schoolplein het werkterrein was van loverboys, is nu het internet de gevarenzone. Via sociale netwerksites is het voor jongens met slechte bedoelingen relatief gemakkelijk om het vertrouwen van meisjes te winnen.

————————————————————–

  • MTV:  Because I am a Girl Love for Sale

Iedere zondag om 20.50 uur zendt MTV de vierdelige serie Love for Sale uit. MTV stuurt twee vriendengroepen afzonderlijk van elkaar naar Brazilië, waar ze in aanraking komen met meisjes in de prostitutie. “Because I am a Girl Love for Sale is een vierdelige serie waarin jongeren bewust worden gemaakt van de achtergestelde positie van meisjes in ontwikkelingslanden. Meisjes worden vaak miskend, mishandeld en misbruikt, gewoon omdat ze meisjes zijn. MTV werkt al zeven jaar samen met Plan Nederland en maakt dergelijke programma’s graag om jongeren een full spectrum te geven over wat er allemaal speelt in de wereld.

 

Comments are closed.